Bizi Takip Edin!
Dil Seçimi
Sepetim
Satın Al
  1. Ana Sayfa
  2. Çerez Kullanımı Politikası

Çerez Kullanımı Politikası

Kullanıcıların ilgi alanlarını ve web sayfalarımızın en popüler bölümlerini tespit etmek ve bu bilgilerle web sayfalarının tasarımını iyileştirmek ve kullanıcı dostu bir hale getirmek için çerez ve HTML5 Storage veya Local Shared Objects benzeri yazılım araçları (birlikte "Çerezler") kullanmaktayız.

Çerezler vasıtasıyla elde edilen kişisel verileriniz ‘veri sorumlusu’ sıfatıyla Firmamız tarafından Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5. maddesinde belirtilen meşru menfaatin gerçekleştirilmesi için veri işlenmesinin zorunlu olması kişisel veri işleme şartlarına dayalı olarak işlenebilmektedir.

Çerezlerin fonksiyonları ve kullanımı

  • Çerezler ziyaret ettiğiniz bir web sayfasından masa üstü veya dizüstü bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza kaydedilen küçük dosyalardır. Bu sayede, örneğin cihaz ve web sayfalarımız arasında önceden bağlantı kurulup kurulmadığını veya hangi dili ya da ayarı tercih ettiğinizi tespit edebiliriz. Çerezler, kişisel bilgiler de içerebilmektedir.
  •  
  • Web sayfalarımızı kullandığınızda çerezlerin kullanılmasını kabul etmiş sayılırsınız. Web sayfalarımızı çerezlerin kullanılmasını kabul etmeden de kullanabilirsiniz. Yani, cihazınızda ilgili ayarı yaparak çerezlerin kullanılmasını reddedebilir ve çerezleri istediğiniz zaman silebilirsiniz. Bu, şu şekilde gerçekleştirilir:
             
    • Çoğu tarayıcı, çerezleri otomatik olarak kaydedecek şekilde ayarlanmıştır. Bu ön ayarı, tarayıcınızda "Çerezleri kabul etme" ayarını etkinleştirerek değiştirebilirsiniz.
    •        
    • Mevcut çerezleri her zaman silebilirsiniz. Bunun ayrıntılı olarak nasıl yapıldığını, tarayıcınızın kullanım kılavuzundan veya cihazınızın üreticisinden öğrenebilirsiniz.
    •        
    • Local Shared Objects'i devre dışı bırakabilirsiniz.
    • Tıpkı çerezlerin kullanılmasında olduğu gibi çerezleri reddetme veya silme işlemi de kullanılan cihaza ve tarayıcıya bağlıdır. Yani çerezleri her cihaz için ve birden fazla tarayıcı kullandığınızda her tarayıcı için de ayrı ayrı reddetmeniz veya silmeniz gerekir.
  •  
  • Çerezlerin kullanılmasını reddettiğiniz takdirde web sayfalarımızın bazı özellikleri kullanılamayabilir veya fonksiyonları kısıtlanabilir.
  •    
  • Çerezleri aşağıdaki kategorilere ayırıyoruz:
             
    • Zorunlu çerezler (Tip 1)        
      Bu çerezler, web sayfasının fonksiyonları için kesinlikle gereklidir.
    •      
    • Fonksiyon çerezleri (Tip 2)        
      Bu çerezler, kullanımı kolaylaştırır ve web sayfalarının fonksiyonlarını iyileştirir. Örneğin dil ayarlarınızı fonksiyon çerezleri içinde kaydederiz.
    •        
    • Performans çerezleri (Tip 3)        
      Bu çerezler, web sayfalarımızı nasıl kullandığınızla ilgili bilgiler toplar. Böylelikle internet sitemizin hangi kısımlarının en popüler olduğunu tespit edebiliriz. Bu sayede sizlere sunduğumuz hizmetleri iyileştirebiliriz. Veri koruması sekmesi altındaki Veri Gizliliği metni kapsamındaki "Kullanım verilerinin değerlendirilmesi; analiz araçlarının kullanımı" bölümünü de okuyabilirsiniz.
    •        
    • Üçüncü taraf çerezleri (Tip 4)        
      Bu çerezleri, içeriklerini web sayfalarımızda sunulan "Social Plug-in'ler" üzerinde entegre edebileceğiniz Facebook, Twitter ve Google+ gibi üçüncü taraflar ve yardımlarıyla online pazarlamamızı ihtiyaçlarınıza ve ilgi alanlarınıza göre daha hassas bir şekilde uyarlayabildiğimiz Targeting ve Retargeting ortaklarımız oluşturur.

Çerezler üzerinden toplanan kişisel verileriniz, analiz çerezlerinin işlevlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla yurt içindeki ve yurt dışındaki analiz araçlarının sağlayıcılarına ve benzeri iş ortaklarımıza ve tedarikçilerimize aktarılabilecektir.

Kişisel verisi işlenen gerçek kişilerin KVKK’nın 11. maddesi uyarıca sahip olduğu haklar aşağıdaki gibidir:

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

E-Posta : kvkk@nereidsdalismerkezi.com

Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Kabul Et
COVİD-19 için aldığımız önlemleri biliyor musunuz?